BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, January 16, 2011

Doa


Ya ALLAH..

Seandainya telah engkau catatkan..Dia milikku tercipta buatku..Satukan hatinya dengan hatiku..Titipkanlah kebahagian antara kami..agar kemesraan itu abadi..Dan ya Allah..ya Tuhanku yang maha mengasihi..Seiringkanlah kami melayari hidup ini..Ketepian yang sejahtera dan abadi

Tetapi ya Allah..Seandainya telah engkau takdirkan..die bukan milikku..Bawalah ia jauh dari pandanganku..Luputkanlah ia dari ingatan..Dan peliharalah ak dari kekecewaan..

Serta ya Allah ya Tuhanku yang maha mengerti..

Berikanlah aku kekuatan..Melontar bayangannya jauh ke dada langit..Hilang bersama senja nan merah..agarku bisa bahagia..Walaupun tanpa bersama dengannya..

Dan ya Allah yang tercinta..Gantilah yang telah hilang..Tumbuhkanlah kembali yang telah patah..Walaupun tidak sama dengan dirinya..

Ya Allah ya Tuhanku..Pasrahkanlah aku dengan takdirmu..Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan..Adalah yang terbaik buat ku..kerana engkau maha mengetahui..Segala yang terbaik buat hamba Mu ini..

Ya Allah..Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku..Di dunia dan di akhirat..Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini..Jangan engkau biarkan aku sendirian..di dunia ini mahupun di akhirat.. Menjuruskan kearah kemaksiatan dan kemungkaran..Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman..Supaya aku dan dia sama2 dapat membina Kesejahteraan hidup..Kejalan yang Engkau redhai..dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh.......


Amin... Ya Rabbal A’lamin.

0 comments: